Izliječite cistitis prirodnim putem

Cistitis je bolna i neugodna upala mokraćnog mjehura, u više od 90% slučajeva uzrokovana bakterijom Escherichia coli. Koli bakterija je bezopasna i korisna bakterija crijevne flore, ali kada kroz mokraćnu cijev uđe u mokraćni mjehur i razmnoži se, posljedica je infekcija tj. upala mjehura. Ako se ne liječi, upala mjehura može prerasti u mnogo ozbiljniju bolest, kao što je npr. kronična upala bubrega. Upala mjehura najčešće se izliječi za 10-15 dana. Liječi se antibioticima i čajevima za ispiranje mokraćnog mjehura, dok se bolovi koje uzrokuje upala mjehura mogu ublažiti analgeticima i toplim oblozima.

Lijekovi iz kuhinje
  • Pomiješati jednaku količinu naribanog svježeg hrena i meda. Uzimati 3 puta na dan po 1 žličicu.
  • 1 žličicu naribanog svježeg hrena i 1 žličicu zdrobljenih sjemenki gorušice preliti sa 2,5 dl kipuće vode. Pokriveno ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procijediti. Nezaslađeni čaj uzimati 2 puta na dan.
  • Uzimati 1,5-2 l vode na dan, jer voda pomaže ispiranje bakterija iz mokraćnog mjehura. Vodu zakiseliti sokom od limuna, jer vitamin C čini mokraću kiselom, a bakterije ne vole kiselo okruženje.