Stolisnik pomaže kod upale jajnika

Upalu jajnika mogu uzrokovati razne vrste bakterija, ali najčešće ju uzrokuju gonokok i klamidija. Ako se ne liječi, infekcija se može proširiti na potrbušnicu i uzrokovati po život opasnu trbušnu infekciju

Stolisnik, u narodu poznat kao hajdučka travica, univerzalno je sredstvo za regeneraciju organizma. Uz protuupalno djelovanje stolisnik djeluje i kao pročiščivač organizma odnosno potiče izlučivanje štetnih tvari iz tijela pa je stoga poželjan u liječenju čestih upala mokraćnog kanala kod žena. Stolisnik pozitivno utječe i na probavu i cirkulaciju te ublažava menstrualne grčeve i regulira neredovite menstruacije.

Čaj od stolisnika

1 žličicu usitnjenog suhog stolisnika preliti sa 2,5 dl kipuće vode. Pokriveno ostaviti da odstoji 10-15 minuta i procijediti. Čaj uzimati 30 dana, 3 puta na dan. Nakon pauze od 10 dana, kuru ponoviti.

Sjedeća kupka od stolisika

100-150 g suhog stolisnika preliti sa 5 l kipuće vode. Pokriveno ostaviti 20-30 minuta i procijediti. Čaj koristiti za sjedeću kupku. Kupka bi trebala trajati 10-15 minuta, po mogućnosti 2 puta na dan, ujutro i navečer.

 


Sve o simptomima, uzrocima upale te samoj upali jajnika i liječenju prirodnim putem pročitajte u magazinu ljekovite biljke br. 84 za ožujak http://www.ljekovite-biljke.hr/arhiva/ljekovite-biljke-broj-84-ozujak-2015/, koji možete potražiti na svim kioscima.