Zeleni biljni umak smiruje grčeve u crijevima

Osim što je ukusan dodatak salatama, hladnom mesu, mesu s roštilja, ribi i krumpiru pečenom u kori, umak od svježih listova peršina, bosiljka i matičnjaka pospješuje probavu, smiruje grčeve želuca i crijeva, te pomaže kod želučane neuroze.

Zeleni biljni umak

Potrebni sastojci:
  • 1 žlica svježih listova peršina
  • 1 žlica svježih listova bosiljka
  • 1 žlica svježih listova matičnjaka
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • 1 žličica ribane kore limuna
  • sol
  • mljeveni papar
  • 2 kapi tabasko umaka
Priprema:

U električnoj miješalici umiješati listove peršina, bosiljka i matičnjaka, maslinovo ulje i tabasko umak. U umak dodati ribanu koru limuna, sol i papar, te ostaviti da odstoji 2-3 sata prije upotrebe. Umak čuvati u hladnjaku najduže 2 dana. Uzimati po jednu žličicu prije obroka samostalno ili dodavati salatama i ostalim jelima kao što je navedeno.